ПРОЄКТ РІШЕННЯ № ___ - 44/2024

             ПРОЄКТ
 
ВИГОДСЬКА СЕЛИЩНА РАДА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
восьме скликання
(сорок четверта сесія)
 
РІШЕННЯ
 
від 10.07.2024 № ______- 44/2024
смт.Вигода
 
Про внесення змін до рішення
Вигодської селищної ради від
01.12.2020 №8-1/2020 «Про
Положення про постійні комісії
Вигодської селищної ради»
 
Відповідно до Закону України «Про внесення змін до Закону України  «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо забезпечення прозорості місцевого самоврядування» та з метою приведення нормативно-правових актів Вигодської селищної ради у відповідність до вимог чинного законодавства, керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Вигодська селищна рада
 
В И Р І Ш И Л А:
 
1. Внести зміни до рішення Вигодської селищної ради від 01.12.2020 №8-1/2020 «Про Положення про постійні комісії Вигодської селищної ради», а саме:
1.1. Пункт 2.11. Розділу 2. Порядок організації роботи постійних комісій Вигодської селищної ради викласти у новій редакції:
«2.11. Засідання постійної комісії Вигодської селищної ради скликається головою комісії в міру необхідності і є повноважним, якщо в ньому бере участь більше половини депутатів від загального складу комісії. Засідання комісії може бути скликане позачергово на вимогу депутатів, які складають не менше третини від складу членів комісії».
1.2. Пункт 2.19. Розділу 2. Порядок організації роботи постійних комісій Вигодської селищної ради викласти у новій редакції:
«2.19. За результатами вивчення і розгляду питань постійні комісії готують висновки і рекомендації. Висновки і рекомендації постійної комісії приймаються відкритим поіменним голосуванням більшістю голосів від загального складу комісії і підписуються головою комісії, а в разі його відсутності - заступником голови або секретарем комісії. Протоколи засідань комісії, в яких зазначаються результати поіменного голосування, підписуються головою і секретарем комісії. Проекти порядку денного засідань постійної комісії ради, висновки і рекомендації постійної комісії, протоколи її засідань є відкритими та оприлюднюються і надаються на запит відповідно до Закону України "Про доступ до публічної інформації"».
1.3. Розділ 2. Порядок організації роботи постійних комісій Вигодської селищної ради доповнити пунктом 2.29. такого змісту:
«2.29. Засідання постійної комісії транслюється в мережі «Інтернет» у режимі реального часу та підлягає відеофіксації з подальшим зберіганням та оприлюдненням відеозапису засідання на умовах і в порядку, визначених частиною 18 статті 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».
2. Положення цього рішення в частині відеофіксації з подальшим зберіганням та оприлюдненням відеозапису засідання постійної комісії Вигодської селищної ради набирають чинності з 15 серпня 2024 року, а в частині обов’язкової трансляції засідання постійної комісії Вигодської селищної ради в мережі Інтернет у режимі реального часу набирають чинності через 30 днів з дня припинення чи скасування воєнного стану в Україні, введеного Указом Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24 лютого 2022 року №64/2022, затвердженим Законом України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24 лютого 2022 року № 2102-IX.
3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію Вигодської селищної ради з питань Регламенту, діяльності ради, розвитку місцевого самоврядування, взаємодії з громадськими організаціями, забезпечення законності, правопорядку та запобігання і протидії корупції.
 
 
 
Селищний голова                           Микола МАЦАЛАК